FANDOM


 • maandag 1 juli 2013 - vrijdag 23 augustus 2013
Template:HeaderI SE

Lisette Verfaille heeft last van astmatische aanvallen en haar dochter Sabine uit haar onrust bij huisarts Sara. De medewerkers van gezondheidscentrum De Korf maken kennis met Ward, een nieuwe patiënt. Judith heeft echter twijfels bij de ware toedracht van zijn komst.

 • maandag 1 juli 2013

Template:HeaderI SE Maarten Scheenmaeckers heeft het moeilijk met het leggen van sociale contacten en volgt al enkele maanden therapie bij Frederik. Wanneer hij met een open hoofdwonde in De Korf verschijnt, wordt hij naar huisarts Sara doorverwezen. Het is het begin van een reeks andere lichamelijke klachten. Aan het team om uit te zoeken wat de oorzaak is. Moniek De Veerman heeft dan weer een ander probleem en doet iets te veel haar best om er jong uit te zien.

 • dinsdag 2 juli 2013

Template:HeaderI SE Emma zoekt dokter Sara op omdat ze last heeft van hoofdpijn, misselijkheid en koorts. Wat op het eerste gezicht op een zonneslag of zomergriepje wijst, blijkt uiteindelijk een heel andere aandoening te zijn. Vooral wanneer er steeds meer symptomen in een andere richting wijzen, ziet Sara zich genoodzaakt haar oorspronkelijke diagnose bij te stellen. Lilianne en Arno vormen al enkele jaren een koppel en zijn nog steeds hopeloos verliefd op elkaar. Toch klopt het paar aan bij seksuologe Els. Lilianne wil de relatie immers beëindigen, en daar heeft ze zo haar redenen voor. Het grote leeftijdsverschil tussen de twee zou wel eens de boosdoener kunnen zijn.

 • woensdag 3 juli 2013

Template:HeaderI SE Cathy, een kennis van dokter Sara, worstelt met oogklachten en maakt haar opwachting in De Korf. Een gespecialiseerde oogarts onderwerpt haar aan een uitgebreid onderzoek en dat brengt een verschrikkelijk resultaat aan het licht. De relatie tussen Cathy en haar vriend Steven komt hierdoor zelfs onder hoge druk te staan. Verpleger Tim is in zijn nopjes wanneer hij de brandwonde van de knappe Marina mag verzorgen. Niet iedereen is echter gediend met de extra aandacht hij zijn patiënte schenkt.

 • donderdag 4 juli 2013

Template:HeaderI SE Janina, een jonge knappe zangeres, meldt zich bij dokter Sara met stemproblemen. Wanneer blijkt dat ze een periode niet meer mag zingen, stort haar wereld in. De reden daarvoor zit echter veel dieper dan iedereen had gedacht. Tim lanceert het idee om iets leuks te doen met alle teamleden van De Korf. Maar goed doen voor alle medewerkers blijkt toch niet zo makkelijk te zijn.

 • vrijdag 5 juli 2013

Template:HeaderI SE Charlotte Verbist, een klassevolle dame, komt met haar acht maanden oude dochtertje binnengestormd in het gezondheidscentrum. De diagnose wijst in de richting van dehydratatie. Dokter Sara maakt een afspraak bij hun pediater, maar Charlotte en haar dochter komen niet opdagen. Els heeft heel wat goed te maken bij Judith, die haar patiënten voor de zoveelste keer naar huis moet sturen.

 • maandag 8 juli 2013

Template:HeaderI SE Karel Vertomme raadpleegt dokter Sara in verband met een mogelijke SOA. Hij wordt samen met zijn vrouw Lena doorverwezen naar seksuologe Els. Na verder onderzoek blijkt dat de aandoening slechts het topje van de ijsberg is. Ward is opnieuw paraat in De Korf, en Tim en Judith hebben zware woorden.

 • dinsdag 9 juli 2013

Template:HeaderI SE Tim en zijn twee vrienden Karel en Veerle zijn drie weken geleden gaan kamperen. Plots vertonen ze alle drie verschillende symptomen: van griep over geelzucht tot nierfalen. Sara doet er alles aan om de oorzaak te vinden. Verpleger Arne komt Tim vervangen tijdens zijn ziekte en ontdekt wat voor warm nest De Korf is.

 • woensdag 10 juli 2013

Template:HeaderI SE Irène en Noel hebben op dezelfde dag een afspraak met dokter Sara om voorschriften te vragen voor zware medicatie. Sara ziet niet meteen een aanleiding om deze voor te schrijven. Zij probeert de oorzaak van hun ongemakken aan te pakken in plaats van zomaar pillen te geven. Irène en Noel zijn daar echter niet mee opgezet. Els vraagt haar mannelijke collega's van 'De Korf' om raad. Haar vriendin worstelt met liefdesperikelen, of is het stiekem Els zelf die met een probleem zit?

 • donderdag 11 juli 2013

Template:HeaderI SE Evy Coppens komt naar De Korf met haar gewonde zusje Ina. Wanneer Ina aangeeft dat haar oudere zus haar heeft geslagen, gaat de bal aan het rollen. Wat begint met een pleister bij Sara, wordt al snel een zaak voor Judith en Frederik. Een echte clown komt langs in het centrum. Hij gaat echter niet al lachend buiten.

 • vrijdag 12 juli 2013

Template:HeaderI SE Jos Meijnders, een gezette vertegenwoordiger in leren jassen en broeken, wil iets doen aan zijn conditie die beneden alle peil is. Sara raadt hem aan zijn training rustig op te bouwen. Wanneer Jos haar goede raad in de wind slaat, is het hek van de dam. De zestienjarige Lindsey heeft een relatie met de iets oudere Yannick. Zij is er klaar voor om in hun seksleven de grote stap te zetten, maar Yannick heeft zo zijn reserves. Aan Els om te kijken hoe ze beide partijen gelukkig kan maken.

 • maandag 15 juli 2013

Template:HeaderI SE Frederik wil Lotte Vandecasteele, de nieuwe hoofdredactrice van het magazine waarvoor Els en hij af en toe een column schrijven, in de bloemetjes zetten ter ere van haar promotie. Op het bescheiden tuinfeest schijnt Lottes man, Victor Van Dyck, allesbehalve in z'n nopjes. Tim heeft het examen palliatieve zorg en is vast van plan een goede beurt te maken.

 • dinsdag 16 juli 2013

Template:HeaderI SE Willem De Baets, die sinds een paar maanden met zijn vriendin Lien in relatietherapie is bij seksuologe Els, bezwijkt langzaam maar zeker onder de druk een kind te moeten krijgen en er maar niet in te slagen. Els raadt hem aan een vruchtbaarheidstest te ondergaan. Dit onderzoek zorgt voor een nieuwe wending. Tim heeft een nieuwe patiënte die na een knieoperatie inspuitingen moet krijgen tegen flebitis. De 52-jarige Christine laat zich de aandacht van de jonge verpleger maar graag welgevallen.

 • woensdag 17 juli 2013

Template:HeaderI SE Ken, een jonge voetballer volgt een anti-agressie cursus in De Korf. Frederik ontdekt een aantal dingen die het gewelddadig gedrag zouden kunnen verklaren. Meneer Bavo Smits zoekt iets in De Korf. Maar wat?

 • donderdag 18 juli 2013

Template:HeaderI SE Een koppel komt bij Sara binnen met 'iets onder de leden'. Wanneer de symptomen van de man en de vrouw steeds duidelijker verschillen, staat Sara voor een raadsel. Els moet zich voor een zaak verdiepen in een pornoverslaving.

 • vrijdag 19 juli 2013

Template:HeaderI SE De zestienjarige Saar is zwanger van haar zestienjarige vriendje Daan en ze willen het kindje graag houden. De ouders van Saar eisen echter dat ze een abortus laat uitvoeren. De kinderen van Francine Declerck, een thuispatiënte van Tim, suggereren dat Tim zou stelen. Maar die ontkent.

 • maandag 22 juli 2013

Template:HeaderI SE Frederik krijgt de vraag om op huisbezoek te gaan bij Vivianne Cocquyt, die bedlegerig is ten gevolge van MS. Vivianne heeft het gevoel dat er iets aan de hand is met haar man, Vincent, en wil dat Frederik haar helpt te achterhalen wat hij voor haar verborgen houdt. Maar kan Frederik haar wel helpen? De 5-jarige Boris De Wilde komt bij Sara met klachten die wijzen op een zomergriepje. Het gaat echter van kwaad naar erger met Boris.

 • dinsdag 23 juli 2013

Template:HeaderI SE Serge Deckers en zijn achtjarige zoon Brent springen binnen in De Korf. Brent heeft zijn pols pijn gedaan en komt op onderzoek. Het team probeert de oorzaak van de blessure te achterhalen, maar veel inzicht over het voorval wil Brent niet lossen. Wat is er toch aan de hand?

 • woensdag 24 juli 2013

Template:HeaderI SE De hulpverleners van De Korf worden door het vertrouwenscentrum gecontacteerd als 'spilfiguren' in een zaak van huiselijk geweld van een man tegen zijn vriendin. Wanneer ook de zoon van de man om hulp roept, worden Judith en co echt betrokken partij. Een wat mollige, maar knappe vrouw heeft een enorm laag zelfbeeld en durft niet meer onder de mensen te komen.

 • donderdag 25 juli 2013

Template:HeaderI SE Bert en Hilde komen bij Els Rombouts om hun relatieproblemen aan te pakken. Hilde voelt zich verwaarloosd omdat Bert niet meer met haar vrijt. Els heeft al snel het vermoeden dat de oorzaak hiervan niet bij Hilde zelf ligt. Jacob is een student rechten maar het lukt niet om te studeren. Hij heeft een zware tweede zit en heeft faalangsten. Frederik moet hem helpen die faalangst te overwinnen. Maar is het wel faalangst?

 • vrijdag 26 juli 2013

Template:HeaderI SE De 16-jarige Debby Gorts wordt door haar moeder opnieuw naar De Korf gestuurd. Twee jaar geleden ging ze er in therapie bij Frederik omdat ze aan anorexia leed. Nu heeft haar mama vermoedens dat Debby is hervallen. Maar is dat wel zo? Mie Van Besien wil haar borsten laten vergroten. Maar wil ze dat echt zelf?

 • maandag 29 juli 2013

Template:HeaderI SE Marianne Verbeke lijdt aan het chronisch vermoeidheidssyndroom. Althans, dat is wat ze beweert. Sara weigert echter dat zomaar te geloven. Er zit sleet op het huwelijk van Nico en Leen. Ze willen graag eens iets nieuws proberen, maar niet voor ze Els geraadpleegd hebben.

 • dinsdag 30 juli 2013

Template:HeaderI SE Sara's moeder Marie verschijnt in beschonken toestand aan haar deur. Sara wil haar moeder niet aan haar lot overlaten en probeert haar te helpen. Maar kan ze haar alcoholverslaafde moeder helpen? En hoe reageert Sara als blijkt dat haar zoon Seppe niet verder wil studeren? De 11-jarige Guust Vandewalle is gevallen met zijn fiets.

 • woensdag 31 juli 2013

Template:HeaderI SE Het Afrikaanse meisje Kadia komt met haar zusje Abra in de Korf. Kadia beweert dat haar zus een oorontsteking heeft en wil van Sara een briefje waarop staat dat ze niet mag vliegen. Sara kan echter geen oorafwijking vinden. De 75-jarige Geertrui Devries komt langs in De Korf. Haar man overleed meer dan 10 jaar geleden en de vrouw was dus lange tijd alleen. Sinds enkele weken heeft ze een nieuwe vriend. Maar zit alles wel snor tussen hen?

 • donderdag 1 augustus 2013

Template:HeaderI SE Bert Van Oost komt samen met zijn onafscheidelijke metgezel Mandi op consultatie. Zijn slechte voedingsgewoonten en gebrekkige hygiëne zorgen voor een acuut vitaminetekort. Maar wanneer Bert plots bloed overgeeft, blijkt er meer aan de hand. Lien Merels valt te pas en te onpas in slaap. Sara verwijst haar door naar het slaapcentrum van het UZA. Els probeert het uitgedoofde seksleven van Piet en Katrien nieuw leven in te blazen.

 • vrijdag 2 augustus 2013

Template:HeaderI SE Nicole De Meerleer is al dertig jaar een verstokte rookster. Wanneer blijkt dat ze aan rokerslong lijdt, stopt ze. Maar niet met roken... Ondanks haar 'ingewikkelde' levensomstandigheden blaakt Olga Smolarek van levenslust, maar ze heeft één groot probleem.

 • maandag 5 augustus 2013

Template:HeaderI SE Anna-Louise is gestoken door een wesp. Wat in eerste instantie een banaal kwaaltje lijkt, blijkt al snel veel gecompliceerder te zijn. Terwijl Sara Anna-Louise hier doorheen helpt, proberen de anderen de groep kinderen bezig te houden. Iets wat steeds moeilijker lukt. Joris, een collega van Anna-Louise wordt steeds ongelukkiger op het kamp. Hij heeft veel last van heimwee, maar wordt niet ernstig genomen.

 • dinsdag 6 augustus 2013

Template:HeaderI SE Els probeert haar goede vriend en occasionele bedpartner Sander duidelijk te maken dat ze niet openstaat voor een relatie. Sander wil echter meer en denkt dat Els voor haar gevoelens op de vlucht is. De 30-jarige Alexander De Boeck heeft last van bindingsangst. Hij ziet zijn vriendin erg graag, maar met haar trouwen schrikt hem af. Hij gaat te rade bij Els. Judith nodigt haar beste vriendin Delphine uit om samen naar een Bikram-yoga sessie te gaan, een moderne vorm van yoga die in een verwarmde ruimte tot 40° Celsius wordt beoefend. Tijdens de eerste sessie vlucht Delphine naar buiten.

 • woensdag 7 augustus 2013

Template:HeaderI SE Gerda komt met haar zesjarig dochtertje naar het gezondheidscentrum. Het kind heeft hevige buikpijn en veel problemen op school. In De Korf denkt Gerda eindelijk aan het juiste adres te zijn. Ward brengt zijn tijd opnieuw door in de wachtzaal. Zijn komst gaat niet onopgemerkt voorbij.

 • donderdag 8 augustus 2013

Template:HeaderI SE Tim staat thuis in voor de verzorging van zijn moeder Sonja. Nu de uitgezaaide kanker de finale fase ingaat, wil ze hem niet langer tot last zijn. Hanne en Jonas zitten diep in de schulden. Judith probeert hen te helpen waar ze kan. Frederik krijgt een ongeduldige cliënt over de vloer.

 • vrijdag 9 augustus 2013

Template:HeaderI SE Greet Swinnen maakt zich zorgen over haar vader Staf. De gepensioneerde kolonel gedraagt zich immers vreemd na de dood van zijn vrouw. Hij is onrustig, neerslachtig en verward. Mist hij enkel zijn echtgenote en het leger? Of is er meer aan de hand? De 20-jarige Jasmien De Blende heeft een prille relatie met de 15-jarige Lewis Raes. Het jonge paar vraagt zich af of seks tussen hen wel wettelijk is.

 • maandag 12 augustus 2013

Template:HeaderI SE Louis Van den Abeele is op van de stress voor een nakende presentatie op zijn werk en vraagt dokter Sara om een kalmeringsmiddel in de hoop die stress te onderdrukken. Sara verwijst hem door naar Frederik voor relaxatietherapie. Louis schijnt zijn stress echter maar niet onder controle te krijgen. Mathieu De Bock en Lynn Depestele willen geen kinderen, maar geraken het niet eens over wie de sterilisatie moet ondergaan.

 • dinsdag 13 augustus 2013

Template:HeaderI SE Carla en Eric zien geen uitweg meer met hun baby, Guillaume. Ze slagen er niet in hem rustig te houden en hun relatie komt onder zware druk te staan. Wanneer dokter Sara geen medisch probleem kan vaststellen bij de kleine Guillaume, probeert Frederik een oplossing te zoeken. Ward beseft dat zijn leven tot stilstand is gekomen. Hij zoekt een manier om zijn leven weer zin te geven en besluit daarom De Korf onder handen te nemen.

 • woensdag 14 augustus 2013
Seizoen 1 - Aflevering 34Het pand

De 18-jarige Kenny komt met zijn jongere broertje Lino op consulatie bij dokter Sara. Hij kampt met de gevolgen van een slecht verzorgde ontstoken wonde. Sara wil weten hoe de jongen de wonde heeft opgelopen, maar krijgt opvallend weinig respons. Anna Blancquaert is 64 en verloor vorig jaar haar beide borsten aan de gevolgen van borstkanker. Ze komt nu terug naar De Korf, zij het wel voor advies van een heel andere aard.

 • donderdag 15 augustus 2013
Seizoen 1 - Aflevering 35Een hoofdbreker

Leon komt met barstende hoofdpijn bij dokter Sara. Alles wijst op een migraineaanval, tot er steeds meer anders symptomen opduiken en Sara dieper moet graven naar antwoorden. Tim verzorgt Erik, maar die maakt zich meer zorgen over zijn zoon. Volgens Erik doet zijn zoon namelijk gevaarlijke dingen op het internet.

 • vrijdag 16 augustus 2013
Seizoen 1 - Aflevering 36Bij nader inzien

Tom Bertels heeft een afspraak bij dokter Sara omdat hij met slaapproblemen kampt. Sara vermoedt een psychische oorzaak en verwijst Tom naar haar collega Frederik. De psycholoog ontdekt dat Tom een paar maanden geleden het slachtoffer is geworden van een carjacking en denkt dat zijn cliënt aan het posttraumatische stresssyndroom lijdt. Maar er blijkt meer aan de hand te zijn. Frank en Ria Verstappen hebben problemen met hun zoon Maarten. Judith komt erachter dat Frank en Ria geen internet of gsm's dulden in hun huis, waardoor hun zoon geïsoleerd raakt van zijn vrienden.

 • maandag 19 augustus 2013
Seizoen 1 - Aflevering 37Het parkfeest

Tijdens een buurtfeest in het park worden 30 mensen ziek, waarvan één heel ernstig. Het vermoeden bestaat dat de eieren waarmee de tiramisu is gemaakt, bedorven waren. Patrick en zijn vrouw hebben voor de tiramisu gezorgd. Zijn zij onzorgvuldig geweest? Luna, een meisje van 17, komt bij seksuologe Els met een vraag over de pil en veilig vrijen.

 • dinsdag 20 augustus 2013
Seizoen 1 - Aflevering 38Op grootmoeders wijze

Een geval van lymfekliertuberculose bij een tienjarig meisje leidt tot een zoektocht naar de besmettingsbron. Die zoektocht legt een aantal oude wonden bloot. Dokter Sara bijt zich vast in de zaak en gaat op zoek naar de ware toedracht. Een oudere vrouw komt dagelijks langs bij verpleger Tim voor de verzorging van een slecht helende zweer aan het onderbeen. Onrechtstreeks reikt zij de oplossing aan voor het onderzoek van Sara.

 • woensdag 21 augustus 2013
Seizoen 1 - Aflevering 39Geen vuiltje aan de lucht

Myriam klopt met haar zoon aan bij De Korf. Hij is verbrand door de zon, maar al snel blijkt Myriam er zelf veel erger aan toe te zijn. Ook Japanse toeristen vinden hun weg naar De Korf. Siebe en Bert willen trouwen, maar er moet eerst nog niets uitgeklaard worden

 • donderdag 22 augustus 2013
Seizoen 1 - Aflevering 40Ward

Ward komt een paar keer langs in De Korf met vage klachten. Hij heeft pijn in zijn arm en last van zijn maag. Dokter Sara besteedt er niet al te veel aandacht aan. Wanneer Judith Ward even later aantreft in het park, ziet hij er allesbehalve goed uit. Sara onderzoekt Ward opnieuw, maar kan geen verontrustende aanwijzingen vinden. Wanneer haar patiënt de resultaten van zijn bloedonderzoek komt bespreken in De Korf, stort hij helemaal in. Wat is er aan de hand? Pieter Verhelst heeft een afspraak met seksuologe Els. Hij durft niet meer te vrijen met zijn zwangere vrouw Leen.

 • vrijdag 23 augustus 2013