FANDOM


AfleveringenHEADER Seizoen 1HEADER

  • maandag 27 mei 2013 - maandag 8 juli 2013

Seizoen 1 - Aflevering 1HEADER Het pokerspel is meer dan ooit populair. Tienduizenden jongeren spelen voortdurend online via bekende en minder bekende pokerwebsites. Sommigen onder hen maken er zelfs hun beroep van. In deze aflevering volgt Daniel Demoustier een aantal professionele spelers die meedoen aan tornooien, overal in de wereld. Maar… waar er winnaars zijn, zijn er natuurlijk ook verliezers.

  • maandag 27 mei 2013

Seizoen 1 - Aflevering 2HEADER De boekenhype rond '50 tinten grijs' doet vermoeden dat de wereld van Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism (BDSM) populairder dan ooit is geworden. Daniel Demoustier vindt een aantal getuigen die zonder gêne hun passie voor BDSM tonen en verklaren. Het blijkt een levensstijl te zijn waarin pijn, genot, macht en liefde letterlijk verstrengeld zijn.

  • maandag 3 juni 2013

Seizoen 1 - Aflevering 3HEADER Volgens recent onderzoek zou 1 op de 4 sporters in Vlaamse fitnesscentra zich schuldig maken aan het gebruik van illegale doping. Daniel Demoustier volgt Erko, een jonge bodybuilder die door keihard trainen zijn droom op natuurlijke wijze probeert waar te maken en een andere jongeman die met een anabolenkuur hetzelfde probeert te bereiken op de gemakkelijke manier. Beseft deze laatste de enorme gevaren van zo'n kuur wel? Een verhaal over spieren, macho's, imago en gezondheid.

  • maandag 10 juni 2013

Seizoen 1 - Aflevering 4HEADER Zigeuners zijn alomtegenwoordig in het straatbeeld: er zijn zigeuners uit Oost-Europa, er zijn politiek vluchtelingen maar er zijn ook Belgische zigeuners, waarvan de familie Modest misschien wel de bekendste is. Een deel van hen woont in een woonwagenpark in Mortsel en vecht voor het behoud van hun cultuur. Daniel spendeerde enkele weken bij hen en schetst een verrassend portret.

  • maandag 17 juni 2013

Seizoen 1 - Aflevering 5HEADER In de wereld van partydrugs en cocaïne is heroïne een drug die ogenschijnlijk in de vergeethoek is geraakt. Maar in de realiteit blijft deze drug voor verschrikkelijke drama's zorgen. Een aantal verslaafden nemen Daniel Demoustier mee in hun wereld, die vaak wordt gedomineerd door pijn, verdriet en spijt.

  • maandag 24 juni 2013

Seizoen 1 - Aflevering 6HEADER Daniel Demoustier gaat op onderzoek uit in de wereld van de 'Sapeurs', die er een extravagante levensstijl op nahouden. Vanuit Kinshasa en Congo-Brazaville is de 'Sapologie'-leer, de leer van de 'Société des Ambianceurs et des Personnes Elégantes' overgewaaid naar de Matongéwijk in Brussel. Bij deze levenswijze zetten de Congolezen hun hele leven in het teken van hun uiterlijk en spenderen ze duizenden euro's aan hun kledij en levensstijl. Demoustier trekt met hen op en vindt zelfs een blanke 'wannabe'-Sapeur, een advocaat uit Mechelen die zijn bewondering voor de beweging niet kan verbergen.

  • maandag 1 juli 2013

Seizoen 1 - Aflevering 7HEADER Demoustier bezoekt twee opmerkelijke oudere mannen die beiden met een veel jongere vrouw zijn getrouwd. Hoe gaan deze heren met hun leeftijd om en op welke manier speelt het leeftijdsverschil met hun vrouwen een rol?

  • maandag 8 juli 2013