FANDOM


Met Vier in BedHEADER Seizoen 4 - Aflevering 8HEADER La Villa Rosalie is een pittoreske Bed & Breakfast die gelegen is in Ventabren, een oud Provençaals dorp in het zuiden van Frankrijk. Het was jarenlang het vakantiehuis van de familie van uitbaatster Agnes, die er enkele jaren geleden startte met gastenkamers. La Villa Rosalie heeft ze genoemd naar haar grootmoeder en naar haar favoriete bloem: een roos. Agnes is dol op het contact met mensen en legt haar gasten maar al te graag in de watten. Ze wil er dan ook voor zorgen dat haar collega-uitbaters niets te kort komen bij hun laatste overnachting van de week.

Telefacts ZomerHEADER Seizoen 3 - Aflevering 5HEADER Aurelien heeft hyperthymesia: hij beschikt over een supergeheugen. Er zijn maar twintig mensen in de hele wereld gekend met deze ziekte. Alles weten en niets vergeten: is het een zegen of een vloek? Aurelien weet niet hoe hij het doet, of hoe het komt, maar hij herinnert zich letterlijk álles. Het begon op zijn elfde en sinds die leeftijd vergat hij echt niets meer. De Amerikaanse Jill Price was één van de eersten bij wie hyperthymesia werd vastgesteld. Zij is nog straffer dan Aurelien: Jill herinnert zich alles uit haar kindertijd en dat is eigenlijk onmogelijk. Maar ze is dan ook obsessief bezig met het bijhouden van een dagboek dat nu al 50.000 pagina's telt. Wetenschappers zijn nog maar sinds een paar jaar aan het onderzoeken hoe het brein van mensen met hyperthymesia werkt.

Dokter TinusHEADER Seizoen 1 - Aflevering 2HEADER De praktijk is officieel geopend en Dokter Elsenbosch ontvangt zijn eerste patiënten. Martinus maakt zich niet geliefd wanneer hij een wachtkamer vol dorpelingen op straat zet omdat ze zijn praktijk aanzien voor het lokale buurtcafé. Wanneer hij ook nog eens zijn assistente Kim ontslaat, lijkt het hele dorp zich tegen hem te keren. Martinus vindt een lotgenoot in de met keelkanker worstelende Wieger Troost.

Dag-Gids
Vorige dag:
{{{1}}}
Volgende dag:
{{{2}}}